Onderwijs
"Bij ons telt elke talent!"

6-14 jaar

Het beste uit jezelf halen!

Wanneer een kind vanuit zijn eigen behoeften speelt en leert en zelf zicht heeft op zijn eigen doelen zal hij eigenaar worden van zijn eigen leerproces. Kinderen worden op SOL Villa Ambacht zo begeleid dat zij zicht krijgen op de doelen die zij willen en kunnen halen. Zo creëren we optimale ontwikkelkansen.

unit C | D | E - BSO

De Buitenschoolse opvang (BSO) is bestemd voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Tijdens de BSO willen wij uw kind een fijne tijd bezorgen.

 

unit C | D | E - groep 3 t/m 8

In het daltononderwijs wordt veel aandacht besteed aan een grote mate van zelfstandigheid. Eén van de manieren om dit te stimuleren is het werken met uitgestelde aandacht. Dit stimuleert de kinderen om goed op te letten tijdens de instructie en om eerst zelf op zoek te gaan naar een oplossing. Het zet hen aan tot zelfredzaamheid en het voorkomt dat ze dingen gaan vragen die ze zelf kunnen oplossen. Ook leren ze op andere manieren aan hun informatie te komen: via hun maatje, andere groepsgenoten of met een handelingswijzer.

 

Alle kinderen werken met doelenwerk. Het uitgangspunt zijn de doelen. De leerkrachten halen deze uit de methode per vak of stemmen deze zelf af op de behoefte van de groep. Ook kinderen zelf kunnen doelen toevoegen aan hun doelenblad, waaronder bijvoorbeeld hun eigen ik-doel. We maken hiermee de kinderen bewust wat ze gaan leren / hebben geleerd. Ze krijgen hierdoor meer inzicht en meer motivatie, omdat we ze ook gaan leren zelf te bepalen of ze wel of geen instructie nodig hebben bij een bepaald doel. Hiermee geven we ze eigenaarschap over hun eigen ontwikkeling. Op het doelenwerk vind je bij een doel verschillende opties om aan dat doel te werken, dat hoeft dus niet altijd een lesje op Snappet te zijn, maar kan ook een werkblad, een samenwerkingstaak of een rekenspelletje zijn. We leren de kinderen om hun doelenwerk zelf te plannen.

Inschrijven

 

unit C | D | E - TSO

Tijdens de TSO kan je energie opdoen en je eigen invulling geven aan sport, creatief of ontspanning (binnen en/of buiten). De TSO vindt plaats in de vrije tijd van de kinderen en daarom vinden wij het belangrijk dat ze zich hierbij kunnen ontspannen en de gelegenheid krijgen zich weer op te laden voor de middag. Naast voldoende tijd om gezamenlijk te eten, bieden onze TSO medewerkers natuurlijk ook leuke activiteiten en spelmateriaal aan. Er wordt gedanst, gebouwd, geknutseld en nog veel meer. Ook is er tijd om te ontspannen of lekker buiten te spelen, waar verschillende sport- en spelactiviteiten worden aangeboden. Daarbij sluiten we aan bij de dalton kernwaarden en het pedagogisch klimaat van ons SOL. De kinderen nemen hun eigen lunchpakket mee. Samen eten is op deze manier een sociaal gebeuren en een prettige invulling van de lunch!

 

Er is keuze uit een contract met structurele of flexibele dagen.

 

Contact TSO

Informatie en tarieven

Inschrijven

 

unit C | D | E - BSO

De buitenschoolse opvang is bestemd voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Tijdens de buitenschoolse opvang willen we uw kind een fijne tijd bezorgen. Binnen een veilige kindvriendelijke omgeving stimuleren wij de zelfstandigheid, samenwerking en verantwoordelijkheid van de kinderen. De kinderen krijgen individuele aandacht die toegespitst is op hun persoonlijke ontwikkeling. De nadruk bij onze BSO ligt op vrije tijd en ontspanning. Er is persoonlijke aandacht voor de kinderen als ze binnenkomen of opgehaald worden van school. Kinderen moeten zich in de eerste plaats welkom en thuis voelen. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen.

 

De kinderen bepalen zelf wat ze die middag gaan doen. Soms willen kinderen even “niets”, bijvoorbeeld als ze het na een lange schooldag prettig vinden om even niet te hoeven meedoen met activiteiten. Voor de kinderen, die wel willen deelnemen aan activiteiten is er een ruim aanbod, waaruit ze zelf mogen kiezen. Ook in schoolvakanties worden er diverse activiteiten georganiseerd en wordt er in samenspraak met de kinderen het thema bepaald, welke aansluit bij hun behoefte. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd en diversiteit van het aanbod. Zo bieden wij bijvoorbeeld sport, spel en SOLve|IT activiteiten aan. Deze sportieve en onderzoekende activiteiten passen binnen onze daltonvisie van betekenisvol spelen en leren.

 

Er zijn verschillende vormen en mogelijkheden voor de buitenschoolse opvang van uw kind. Voor meer informatie kunt u, geheel vrijblijvend, contact opnemen.

Pakketten en tarieven Inschrijven

 

Adres

unit A&B [0-6 jaar]

IJdenhove 236

3341 RL Hendrik-Ido-Ambacht

 

unit C|D|E [6-14 jaar]

Jan Wissenslaan 9

3341 GG Hendrik-Ido-Ambacht

 

Postbus 243

3340 AE Hendrik-Ido-Ambacht

Documenten

Hier vindt u downloadbare documenten, zoals de SOL gids, protocollen en tarieven, en links naar andere websites.

Documenten

 

Contact

  078-6814418

  infova@solambacht.nl